Zapečené švestky pro bezlepkovou dietu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Mouka bezlepková
  • 85 g Mandle mleté
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 85 g Cukr třtinový
  • 900 g Švestky
  • 140 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 367.2 mg
  • Vláknina 6524.1 mg
  • Vitamín A 6524.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 190°C.

  • 2

    Mouku vsypeme do mísy a postupně do ní zapracujeme máslo, až směs začne připomínat strouhanku, poté vmícháme cukr.

  • 3

    Do pekáče vložíme omyté, vypeckované a rozpůlené švestky, promícháme s kořením. Zasypeme směsí drobenky, pečeme 45 minut, dokud není povrch zlatě hnědý a ovoce neprobublává skrz něj.

Komentáře k receptu