Špagety s roketou pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 2 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 174.5 mg
- Vláknina 13146.7 mg
- Vitamín A 13146.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do ní špagety a uvaříme je tak, aby byly na skus.
-
2
Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Očistíme chilli papričku, rozkrojíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Z 1,5 chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru.
-
3
Na pánev vlijeme olej, přidáme nadrobno nasekaný česnek, chilli papričku a citronovou kůru. Zahříváme, než česnek změkne, tedy asi 2 minuty. Pak přilijeme citronovou šťávu.
-
4
Těstoviny scedíme a zalijeme ochuceným olejem. Lístky rokety nasekáme nadrobno. Sýr tofu nastrouháme. Promícháme špagety s lístky rokety a 1/2 množství sýra. Osolíme, opepříme a posypeme zbytkem sýra. Podáváme.