Hruškový pohár s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 300 g Mléko zahuštěné neslazené
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Hrušky
  • 1 dl Sirup javorový
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 275.8 mg
  • Vláknina 8006 mg
  • Vitamín A 8006 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky a ihned pokapeme citronovou šťávou. Polijeme javorovým sirupem a dobře promícháme. Barevné hroznové víno opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a smícháme s hruškami.

  • 2

    Kondenzované mléko povaříme ve vodní lázni, v plechovce, 120 minut. Necháme dobře vychladnout, můžeme dát i do mrazničky. Ve vysoké nádobě ponorným elektrickým šlehačem vyšleháme na tuhou šlehačku.

  • 3

    Ze smetany také vyšleháme šlehačku a smícháme spolu se šlehačkou z mléka.

  • 4

    Vysoké sklenice do 1/3 naplníme šlehačkou, potom přidáme ovoce a opět šlehačku. Povrch šlehačky polijeme medem a poháry podáváme.

Komentáře k receptu