Banány s pomerančovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 729.2 mg
- Vláknina 31226 mg
- Vitamín A 31226 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Při přípravě tohoto dezertu začneme přípravou krému, protože ho
-
2
budeme podávat vychlazený k teplým banánům.
-
3
Krém: smetanu šleháme v misce s moučkovým cukrem tak dlouho, dokud se nám na metle při jejím vytažení nezačnou tvořit hrudky. Poté do smetany vmícháme dvě lžíce pomerančového likéru a smetanový krém vložíme do lednice vychladit.
-
4
Příprava banánů: z alobalu vystřihneme 4 čtverce, které by měly být tak velké, abychom mohli banán v alobalu uzavřít. Čtverce rozložíme na pečicí plech, na každý čtverec dáme jeden oloupaný banán. Na každý banán poté vymačkáme polovinu maracuji, přelijeme lžící pomerančové šťávy a lžící pomerančového likéru. Okraje alobalových čtverců přehneme přes banány tak, aby byly banány v alobalu uzavřené, 10 minut pečeme v troubě, předehřáté na 180°C (dokud banány nezměknou). Pečené banány s alobalem přesuneme na předehřáté talíře, banány rozbalíme a k banánům rozdělíme vychlazený krém. Moučník servírujeme teplý.