Švestkové knedlíky z bramborového těsta se škrobem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 34 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 912.6 mg
- Vláknina 21825 mg
- Vitamín A 21825 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve dvou litrech osolené vody uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a protlačíme bramborovým lisem na moukou vysypaný vál. Přidáme mouku, sůl, vejce, škrobovou moučku, následně rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Z něj tvarujeme placičky, do středu každé položíme vypeckovanou švestku, zabalíme dlaněmi, uděláme z nich kuličky.
-
2
Povaříme ve zbylé vroucí osolené vodě 8 - 10 minut, děravou naběračkou vybereme do misky.
-
3
Mák, moučkový a vanilkový cukr smícháme dohromady. Uvařené knedlíky podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme makovou směsi a přelijeme rozpuštěným teplým máslem.