Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 38 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 205.8 mg
- Draslík 250.6 mg
- Vláknina 5300 mg
- Vitamín A 5300 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 27.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 507.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mléka v kastrůlku přidáme 100 g másla, sůl a přivedeme je k varu. Do vroucího mléka vsypeme najednou všechnu mouku. Za stálého míchání na mírném ohni připravíme tuhé, lesklé těsto, které se nelepí na vařečku ani na stěny kastrůlku. Necháme vychladnout, vmícháme vejce a dobře vypracujeme.
-
2
Připravené těsto rozválíme na moukou posypaném vale do velkého plátu. Nakrájíme na jednotlivé díly o rozměrech 8 x 8 cm. Do středu každého dílu položíme půlku vypeckované meruňky, konce dobře slepíme a vytvarujeme do kuliček.
-
3
Vložíme do vroucí osolené vody, povaříme 5 - 7 minut. Když kuličky vyplavou na povrch, jsou již uvařené. Vybereme je děravou naběračkou, ihned je potřeme rozpuštěným máslem.
-
4
Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme Grankem a moučkovým cukrem. Každou porci přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.