Medový koláč s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 170 g Med včelí
  • 100 g Cukr krupice
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do perníku
  • 150 g Kandované ovoce
  • 150 g Višně
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 70 g Marmeláda višňová
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 27.4 mg
  • Draslík 61 mg
  • Vláknina 2570 mg
  • Vitamín A 2570 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rozehřátého medu v kastrůlku přidáme cukr, máslo a stálým míchání rozpustíme. Prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme koření, sodu, na malé kousky nakrájené kandované ovoce, vypeckované a nakrájené višně a jemně nasekané ořechy. Moučnou směs dobře promícháme a spojíme s teplou medovou hmotou.

  • 2

    Ze směsí vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na velikost kulaté pečící formy.

  • 3

    Formu vyložíme pečícím papírem, rozložíme připravené těsto. Pečící formu s těstem vložíme na celou noc do lednice. Následovně vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut.

  • 4

    Upečený koláč necháme mírně vychladnout ve formě, povrch koláče potřeme višňovou marmeládou. Nakonec nakrájíme na úhledné trojúhelníky a podáváme.

Komentáře k receptu