Medový koláč s kandovaným ovocem
Suroviny
- 170 g Med včelí
- 100 g Cukr krupice
- 70 g Máslo čerstvé
- 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13 g Kypřicí prášek do perníku
- 150 g Kandované ovoce
- 150 g Višně
- 50 g Ořechy vlašské
- 70 g Marmeláda višňová
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 9 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 27.4 mg
- Draslík 61 mg
- Vláknina 2570 mg
- Vitamín A 2570 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rozehřátého medu v kastrůlku přidáme cukr, máslo a stálým míchání rozpustíme. Prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem dáme do misky, rozklepneme vejce, přidáme koření, sodu, na malé kousky nakrájené kandované ovoce, vypeckované a nakrájené višně a jemně nasekané ořechy. Moučnou směs dobře promícháme a spojíme s teplou medovou hmotou.
-
2
Ze směsí vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na velikost kulaté pečící formy.
-
3
Formu vyložíme pečícím papírem, rozložíme připravené těsto. Pečící formu s těstem vložíme na celou noc do lednice. Následovně vložíme do předehřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut.
-
4
Upečený koláč necháme mírně vychladnout ve formě, povrch koláče potřeme višňovou marmeládou. Nakonec nakrájíme na úhledné trojúhelníky a podáváme.