Vinný punč se Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 0 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 354.6 mg
- Vláknina 2400.5 mg
- Vitamín A 2400.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a odkrojíme z něj kůru (bez bílé vnítřní dužiny). Litr červeného vína a Sherry brandy nalijeme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, muškátový květ, cukr podle chuti, přivedeme pomalu téměř k varu, ale nevaříme. Víno scedíme a nalijeme do skleněných pohárů, ozdobíme plátkem citrónu, horký punč ihned podáváme.