Vinný punč se Sherry brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Citrony
  • 1 l Víno červené
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 354.6 mg
  • Vláknina 2400.5 mg
  • Vitamín A 2400.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a odkrojíme z něj kůru (bez bílé vnítřní dužiny). Litr červeného vína a Sherry brandy nalijeme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, muškátový květ, cukr podle chuti, přivedeme pomalu téměř k varu, ale nevaříme. Víno scedíme a nalijeme do skleněných pohárů, ozdobíme plátkem citrónu, horký punč ihned podáváme.

Komentáře k receptu