Višňový tvarohový koláč
Suroviny
- 400 g Kompot višňový
- 90 g Máslo čerstvé
- 175 g Piškoty dětské kulaté
- 375 g Tvaroh tučný
- 125 g Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 18 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 95.9 mg
- Draslík 68.6 mg
- Vláknina 1646 mg
- Vitamín A 1646 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 154.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na korpus smícháme v míse rozdrcené piškoty s cukrem a změklým (rozehřátým) máslem. Hmotou vyložíme dno a stěny kulaté dortové formy.
-
2
Na náplň smícháme v misce tvaroh s cukrem, Přidáme rozšlehaná vejce, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vše našleháme dohladka.
-
3
Náplň nalijeme do formy na piškotovou hmotu, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a koláč pečeme 25-30 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.
-
4
Kukuřičnou moučku rozmícháme v troše kompotové šťávy. Višně i se zbylou šťávou vložíme do kastrůlku, zalijeme rozmíchanou moučkou a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do směsi přimícháme tresť nebo likér.
-
5
Povařené višně rozdělíme lžící na tvarohovou náplň.
-
6
Koláč podáváme vychlazený.