Muffiny s jablky pro alergiky na laktózu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 3 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 84.8 mg
- Vláknina 2554.8 mg
- Vitamín A 2554.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky dvěma lžícemi margarínu, který odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200°C.
-
2
V misce si smícháme mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí.
-
3
Přidáme zbylý margarín, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme.
-
4
Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
-
5
Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem.