Vepřové žebírko s pomerančovou salsou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Pomeranče
  • 100 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 800 g Vepřová žebra
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 150 ml Kečup
  • 150 ml Omáčka sójová
  • 25 ml Limetková šťáva
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 745 mg
  • Vláknina 5629.7 mg
  • Vitamín A 5629.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme sójovou omáčku, přidáme kečup, mletý pepř, prolisovaný česnek, tymián, promícháme a potřeme maso ze všech stran. Necháme 1 hodinu uležet v lednici. Maso přendáme do pekáče, pokapeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.

  • 2

    Rajčata scedíme, nakrájíme nadrobno, pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky, které pokrájíme na malé kousky, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme račata, pomeranče, koriandr, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme.

  • 3

    Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme salsou a podáváme.

Komentáře k receptu