Celerové tyčinky s mangovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 200 g Mango
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Strouhanka
  • 10 g Skořice mletá
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 60 g Kokos strouhaný
  • 800 ml Voda pitná
  • 8.16 ml Olej slunečnicový
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1165 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 335.6 mg
  • Vláknina 8692.5 mg
  • Vitamín A 8692.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, nakrájíme na delší hranolky, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 5 minut. Scedíme, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci, strouhanku smícháme s kokosem, solí, pepřem, mletou skořicí a v této směsi celer obalíme. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přiložíme tyčinky a smažíme dozlatova.

  • 2

    Mango oloupeme, vložíme do mixéru, zakápneme limetkovou šťávou a rozmixujeme. Kaši dáme do misky, přidáme žloutek, metlou rozšleháme a postupně přiléváme slunečnicový olej, stále šleháme, až vznikne hustší krém.

  • 3

    Tyčinky upravíme do misky a podáváme s mangovou omáčkou.

Komentáře k receptu