Celerové tyčinky s mangovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Celer bulvový
- 200 g Mango
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 60 g Strouhanka
- 10 g Skořice mletá
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 60 g Kokos strouhaný
- 800 ml Voda pitná
- 8.16 ml Olej slunečnicový
- 20 ml Limetková šťáva
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1165 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 335.6 mg
- Vláknina 8692.5 mg
- Vitamín A 8692.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme, nakrájíme na delší hranolky, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 5 minut. Scedíme, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci, strouhanku smícháme s kokosem, solí, pepřem, mletou skořicí a v této směsi celer obalíme. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přiložíme tyčinky a smažíme dozlatova.
-
2
Mango oloupeme, vložíme do mixéru, zakápneme limetkovou šťávou a rozmixujeme. Kaši dáme do misky, přidáme žloutek, metlou rozšleháme a postupně přiléváme slunečnicový olej, stále šleháme, až vznikne hustší krém.
-
3
Tyčinky upravíme do misky a podáváme s mangovou omáčkou.