Růžové želé s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 48.3 mg
- Draslík 31.3 mg
- Vláknina 1035 mg
- Vitamín A 1035 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme višňový džus, přilijeme vodu, přidáme agar a přivedeme k varu. Mezitím nakrájíme neoloupané jablko na hranolky a zakapeme citronovou šťávou. Jakmile se začne tekutina vařit, promícháme a odstavíme. Rozlijeme do čtyř pohárků přibližně do třetiny výšky, polijeme studeným kondenzovaným mlékem, čímž povrch želé trochu ztuhne. Zapícháme do něj jablečné hranolky a dolijeme želatinu. Dáme do lednice ztuhnout.