Růžové želé s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 1 g Agar
  • 100 ml Džus višňový
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko zahuštěné slazené
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 48.3 mg
  • Draslík 31.3 mg
  • Vláknina 1035 mg
  • Vitamín A 1035 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku nalijeme višňový džus, přilijeme vodu, přidáme agar a přivedeme k varu. Mezitím nakrájíme neoloupané jablko na hranolky a zakapeme citronovou šťávou. Jakmile se začne tekutina vařit, promícháme a odstavíme. Rozlijeme do čtyř pohárků přibližně do třetiny výšky, polijeme studeným kondenzovaným mlékem, čímž povrch želé trochu ztuhne. Zapícháme do něj jablečné hranolky a dolijeme želatinu. Dáme do lednice ztuhnout.

Komentáře k receptu