Bezlepkový piškotový dort s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 896 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 28 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 151 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 201.6 mg
- Vláknina 11325 mg
- Vitamín A 11325 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, vykrojíme jadřince a pokrájíme je na čtvrtky. Dáme je do hrnce, zalijeme je vodou (4 dl), přidáme moučkový cukr a rozvaříme je. Poté je necháme vychladnout. V misce si rozmícháme 2 dl vody s 2 bezlepkovými pudinky. Uvaříme je v rendlíku podle receptu na obalu. (Vaříme je přibližně 2 minuty za stálého míchání.) Puding necháme vychladnout a smícháme ho s rozvařenými jablky. Směs dobře vymícháme, případně vyšleháme.
-
2
Dno a boky malé dortové formy(nebo mísy) vyložíme bezlepkovými piškoty, které zalijeme 1/3 jablečného pudingu, položíme další vrstvu piškotů, zase je přelijeme 2/3 pudingu. Poklademe 3 vrstvu piškotů, zalijeme zbytkem pudingu, povrch uhladíme a dáme do chladničky na 12 hodiny ztuhnout.
-
3
Smetanu (min. 31%) vyšleháme na tuhou šlehačku. Druhý den bezlepkový puding vyklopíme na tác, ozdobíme šlehačkou a podáváme.