Pečená dýně s medem a pomerančovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 27 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1197.7 mg
- Vláknina 7644.8 mg
- Vitamín A 7644.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni vypeckujeme a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Fenykl očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Špenát omyjeme a necháme okapat, poté rozdělíme na talíře. Hroznový olej smícháme s octem, medem, pomerančovou šťávou, pepřem a solí.
-
2
Plátky dýně dáme na plech vyložený papírem, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme při 230 °C 20 minut. Pomerančovou zálivku necháme ohřát. Pečenou dýni rozdělíme na talíře, posypeme fenyklem a zalijeme teplou zálivkou.