Rebarborový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 22 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 968.5 mg
- Vláknina 16882 mg
- Vitamín A 16882 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací formičky vytřeme máslem. Jablka a rebarboru očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce a přidáme cukr a vodu.
-
2
Jablka s rebarborou uvedeme k varu a přiklopené povaříme 6 minut. Müsli smícháme s moukou, práškem do pečiva, cukrem a zbytkem másla. Uvařená jablka s rebarborou rozdělíme do formiček a posypeme ovesnými vločkami. Pečeme při 200 °C 15 minut.