Pilaf s kuřecím masem a rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 24 g
- Sodík 645 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 726 mg
- Vláknina 5672.2 mg
- Vitamín A 5672.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Papriku zbavíme jadřince a pokrájíme na nudličky. Cibulky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.
-
2
Polovinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, papriku a česnek. Smažíme 3 minuty. Přimícháme rýži, kurkumu a hrášek. Přilijeme vývar a uvedeme k varu. Přiklopené vaříme 15 minut. Mandle nasucho opražíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm maso do zezlátnutí. Do uvařené rýže vmícháme rybíz, mandle a petrželku. Takto připravenou rýži servírujeme s kousky masa.