Sorbet z jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 800 g Jablka
  • 125 ml Šťáva jablečná 100%
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 cl Calvados
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 267.2 mg
  • Vláknina 10075 mg
  • Vitamín A 10075 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup.

  • 2

    Oloupeme jablka, odstraníme jádřince, pokrájíme na drobné kousky a vložíme do sirupu, ve kterém je rozvaříme. Rozvařená jablka prolisujeme přes síto, přidáme jablečnou šťávu a promícháme.

  • 3

    Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty, potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.

  • 4

    Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit, lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Můžeme také vkládat do vydlabaných jablečných půlek.

Komentáře k receptu