Sorbet z jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 0 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 267.2 mg
- Vláknina 10075 mg
- Vitamín A 10075 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku vlijeme vodu a přidáme cukr, svaříme na sirup.
-
2
Oloupeme jablka, odstraníme jádřince, pokrájíme na drobné kousky a vložíme do sirupu, ve kterém je rozvaříme. Rozvařená jablka prolisujeme přes síto, přidáme jablečnou šťávu a promícháme.
-
3
Ušleháme sníh z bílků, vmícháme ho do vzniklé hmoty, potom hmotu vložíme do zmrzlinového strojku a mrazíme, občas promícháme.
-
4
Před podáváním necháme sorbet mírně rozmrazit, lžícemi z něj tvoříme noky a servírujeme. Můžeme také vkládat do vydlabaných jablečných půlek.