Salát z pomerančů a jahod

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 50 g Máta
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 cl Rum bílý
  • 2 cl Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 785.3 mg
  • Vláknina 19577 mg
  • Vitamín A 19577 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 232 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pomerančů oloupeme kůru, odstraníme bílou kůži a rozebereme je na dílky. Jednotlivé dílky oloupeme. Šťávu, která se uvolní při loupání, zachytíme do misky. Omyjeme jahody a pokrájíme je na poloviny.

  • 2

    Na talířky do vějíře naskládáme dílky pomeranče a jahod.

  • 3

    V misce si smícháme rum se šťávou vymačkanou z poloviny citronu a zachycenou pomerančovou šťávou a vložíme cukr. Promícháme, aby se cukr úplně rozpustil a zakapeme šťávou ovoce. Necháme 4 hodiny vychladit. Před podáváním posypeme ovoce nasekanými mátovými lístky.

  • 4

    Ušleháme v misce do tuha smetanu s vanilkovým cukrem a dochutíme ji pomerančovým likérem. Podáváme odděleně od salátu.

Komentáře k receptu