Základní recept na třené těsto s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 10 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 62.4 mg
- Draslík 155.8 mg
- Vláknina 5289.6 mg
- Vitamín A 5289.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Při pokojové teplotě necháme změknout 150 g másla, nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přidáme cukr, žloutky a utřeme na hustou pěnu. Za stálého míchání přiléváme mléko, vsypeme 300 g mouky. Bílky ušleháme na pevný sníh, přimícháme zbylou mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr, zlehka promícháme.
-
2
Ovoce omyjeme, višně vypeckujeme, necháme okapat a obalíme je ve hrubé mouce. Obalené ovoce neklesne na dno těsta. Plech vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Polovinu těsta vlijeme na plech, naskládáme střídavě maliny, ostružiny a vypeckované višně. Ovoce přelijeme zbylým těstem, opět poklademe střídavé ovoce.
-
3
Plech s těstem vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 180 stupňové teplotě 40 - 45 minut. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu, povrch posypeme moučkovým cukrem. Krájíme na úhledné čtverce.