Nepečené jablkové řezy
Suroviny
- 700 g Jablka
- 150 g Marmeláda višňová
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Ořechy vlašské
- 400 g Smetana 33% (šlehačka)
- 100 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 20 g Cukr skořicový
- 400 g Sušenky BeBe kakaové
- 100 g Rozinky bílé
- 50 ml Rum
- 2 ml Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 25 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 34.1 mg
- Draslík 110.5 mg
- Vláknina 6420 mg
- Vitamín A 6420 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava náplně: Oloupaná a jemně nastrouhaná jablka dáme ho hrnce na rozpuštěné máslo. Přidáme drobně nasekané rozinky, krupicový, vanilkový a skořicový cukr, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, citrónovou šťávu, rum. Vše podusíme na mírném ohni 15 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
-
2
Na pracovní plochu roztáhneme potravinářskou fólii. Třetinu sušenek potřeme marmeládou a naskládáme je jednu těsně vedle druhé na folii. Na povrch sušenek rozetřeme půlku připravené náplně. Potom opět naskládáme marmeládou potřené sušenky, zase náplň a ukončíme zbylými sušenkami. Zabalíme do fólie, pěkně urovnáme a dáme do ledničky ztuhnout a dobře vychladnout.
-
3
Okraje a povrch řezů potřeme vyšlehanou šlehačkou, posypeme pomletými ořechy a ostrým nožem nakrájíme na řezy.