Nepečené jablkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 700 g Jablka
  • 150 g Marmeláda višňová
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 400 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr skořicový
  • 400 g Sušenky BeBe kakaové
  • 100 g Rozinky bílé
  • 50 ml Rum
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 34.1 mg
  • Draslík 110.5 mg
  • Vláknina 6420 mg
  • Vitamín A 6420 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně: Oloupaná a jemně nastrouhaná jablka dáme ho hrnce na rozpuštěné máslo. Přidáme drobně nasekané rozinky, krupicový, vanilkový a skořicový cukr, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, citrónovou šťávu, rum. Vše podusíme na mírném ohni 15 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

  • 2

    Na pracovní plochu roztáhneme potravinářskou fólii. Třetinu sušenek potřeme marmeládou a naskládáme je jednu těsně vedle druhé na folii. Na povrch sušenek rozetřeme půlku připravené náplně. Potom opět naskládáme marmeládou potřené sušenky, zase náplň a ukončíme zbylými sušenkami. Zabalíme do fólie, pěkně urovnáme a dáme do ledničky ztuhnout a dobře vychladnout.

  • 3

    Okraje a povrch řezů potřeme vyšlehanou šlehačkou, posypeme pomletými ořechy a ostrým nožem nakrájíme na řezy.

Komentáře k receptu