Švestkové řezy z třeného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 400 g Kompot meruňkový
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 160 g Cukr krupice
  • 160 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 60 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 88.7 mg
  • Draslík 153.3 mg
  • Vláknina 1861.8 mg
  • Vitamín A 1861.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Meruňkový kompot slijeme a meruňky necháme okapat.

  • 2

    Ve vhodné misce utřeme 130 g másla s cukrem na hladkou pěnu. Přidáme žloutky a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, důkladně utřeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme ho do pěny. Postupně a zlehka přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.

  • 3

    Plech vymažeme zbylým máslem, posypeme hrubou moukou a připravené těsto vlijeme a rovnoměrně roztáhneme po celé ploše plechu. Na povrch těsta naskládáme půlky meruněk, vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 - 30 minut.

  • 4

    Upečený koláč vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Komentáře k receptu