Kuřecí prsa na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 36 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 161.6 mg
- Draslík 1155.5 mg
- Vláknina 7666.3 mg
- Vitamín A 7666.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa očistíme. Na másle s olejem smažíme pokrájenou šalotku, přidáme jablka (neoloupaná, bez jádřinců, nakrájená na plátky), cukr a smažíme, dokud nezačne cukr karamelizovat. Poté šalotku i jablka vyjmeme z pánve.
-
2
Do karamelu vložíme kuřecí prsa a smažíme po obou stranách dozlatova. Poté k masu přilijeme víno a na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Během varu maso obracíme. K hotovému masu přidáme jablka s cibulí, vmícháme worcester, smetanu, sůl a pepř. Směs necháme prohřát, ale už nevaříme.