Kuřecí prsa na jablkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Jablka
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šalotka
  • 60 ml Zakysaná smetana
  • 25 ml Olej rostlinný
  • 160 ml Víno jablečné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 161.6 mg
  • Draslík 1155.5 mg
  • Vláknina 7666.3 mg
  • Vitamín A 7666.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa očistíme. Na másle s olejem smažíme pokrájenou šalotku, přidáme jablka (neoloupaná, bez jádřinců, nakrájená na plátky), cukr a smažíme, dokud nezačne cukr karamelizovat. Poté šalotku i jablka vyjmeme z pánve.

  • 2

    Do karamelu vložíme kuřecí prsa a smažíme po obou stranách dozlatova. Poté k masu přilijeme víno a na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut. Během varu maso obracíme. K hotovému masu přidáme jablka s cibulí, vmícháme worcester, smetanu, sůl a pepř. Směs necháme prohřát, ale už nevaříme.

Komentáře k receptu