Salát z karotky a jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr krémový
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 500 g Karotka
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 589.4 mg
  • Vláknina 11173.4 mg
  • Vitamín A 11173.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 233.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou karotku hrubě nastrouháme a dáme do vhodné misky. Přidáme oloupaný a na tenké proužky nakrájený česnek. Jadřinců zbavená jablka také nakrájíme na malé kostičky, dáme je do misky s karotkou a česnekem. Všechny suroviny pokapeme citrónovou šťávou, dobře promícháme a necháme 15 minut odležet.

  • 2

    Zálivka: v misce důkladně rozšleháme sýr, mléko. Podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř. Podle potřeby přidáme ještě mléko. Zálivka by měla být tekutá.

  • 3

    Salát rozdělíme na talíře. Každou porci polijeme připravenou zálivkou a povrch ozdobíme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu