Salát z karotky a jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 10 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 589.4 mg
- Vláknina 11173.4 mg
- Vitamín A 11173.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 233.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou karotku hrubě nastrouháme a dáme do vhodné misky. Přidáme oloupaný a na tenké proužky nakrájený česnek. Jadřinců zbavená jablka také nakrájíme na malé kostičky, dáme je do misky s karotkou a česnekem. Všechny suroviny pokapeme citrónovou šťávou, dobře promícháme a necháme 15 minut odležet.
-
2
Zálivka: v misce důkladně rozšleháme sýr, mléko. Podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř. Podle potřeby přidáme ještě mléko. Zálivka by měla být tekutá.
-
3
Salát rozdělíme na talíře. Každou porci polijeme připravenou zálivkou a povrch ozdobíme nasekaným koprem.