Horká citrónová omáčka s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 123.5 mg
  • Vláknina 2109.5 mg
  • Vitamín A 2109.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 136.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve oloupeme a najemno nasekáme cibuli. V menším hrnci rozpustíme máslo a cibuli opečeme dosklovita.

  • 2

    Přimícháme víno, smetanu, sůl a pepř, krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme citrónovou šťávu a kůru. Servírujeme horké.

Komentáře k receptu