Jablka s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Kompot brusinkový
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 5 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 4 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 293.9 mg
  • Vláknina 9512 mg
  • Vitamín A 9512 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, vhodnou zapékací zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní připravená jablka, posypeme je cukrem. Mísu s jablky vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 15 minut. Pečená jablka vytáhneme z trouby, necháme je vychladnout.

  • 2

    Do středu dezertních talířku pomocí lžíce položíme brusinkový kompot, brusinky pokapeme lžící javorového sirupu a následně půlkou lžičky citrónové šťávy. Okraje obložíme opečenými vychlazenými jablky a přílohu podáváme.

Komentáře k receptu