Jablka s brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 11 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 293.9 mg
- Vláknina 9512 mg
- Vitamín A 9512 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, vhodnou zapékací zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní připravená jablka, posypeme je cukrem. Mísu s jablky vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 15 minut. Pečená jablka vytáhneme z trouby, necháme je vychladnout.
-
2
Do středu dezertních talířku pomocí lžíce položíme brusinkový kompot, brusinky pokapeme lžící javorového sirupu a následně půlkou lžičky citrónové šťávy. Okraje obložíme opečenými vychlazenými jablky a přílohu podáváme.