Pečená kachna obložená fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 109 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 132.7 mg
- Draslík 665.1 mg
- Vláknina 5223 mg
- Vitamín A 5223 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
-
2
Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
-
3
Předehřejeme troubu na 180 °C.
-
4
Na pekáč vlijeme olej, kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
-
5
4 fíky oloupeme, rozmixujeme je v mixéru.
-
6
Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. Ke šťávě přidáme rozmixované fíky. Zalijeme portským vínem a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
-
7
Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zbylé čtyři fíky rozpůlíme a opečeme je na másle.
-
8
Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.