Pečená kachna obložená fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Fíky čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1000 g Kachna domácí
  • 200 ml Víno portské
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.13 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 665.1 mg
  • Vláknina 5223 mg
  • Vitamín A 5223 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 4

    Na pekáč vlijeme olej, kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.

  • 5

    4 fíky oloupeme, rozmixujeme je v mixéru.

  • 6

    Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. Ke šťávě přidáme rozmixované fíky. Zalijeme portským vínem a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.

  • 7

    Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zbylé čtyři fíky rozpůlíme a opečeme je na másle.

  • 8

    Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.

Komentáře k receptu