Krůtí roládky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1634 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 377.8 mg
- Draslík 661.3 mg
- Vláknina 1465 mg
- Vitamín A 1465 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, potřeme olejem, krůtí plátky naklepeme, osolíme, okmínujeme, na každý plátek položíme 1 vejce, zabalíme do roládky, zpevníme párátky a v pánvi na másle zprudka osmahneme ze všech stran. Roládky vložíme do hrnce, přilijeme pomerančovou šťávu, sklenici vody, a dusíme 0,5 hodiny. Roládky rozkrojíme napůl tak, abychom překrojili napůl vejce uvnitř, upravíme na talířky, vydušenou šťávu v hrnci zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Šťávou přelijeme roládky a podáváme.