Višňový salát s griotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 9 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 259.7 mg
- Vláknina 4800 mg
- Vitamín A 4800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Višně omyjeme, vypeckujeme a dáme do misky. Posypeme je moučkovýma a vanilkovým cukrem. Dobře promícháme, misku přiklopíme a vložíme na 30 minut do lednice.
-
2
Vychladlé višně i se šťávou rozdělíme do ovocných salátových misek. Povrch ovoce zalijeme griotkou, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a ovocný salát podáváme jako dezert.