Kardinál pohár
Suroviny
- 100 g Broskve
- 100 g Hroznové víno
- 100 g Jahody zahradní
- 100 g Kiwi
- 100 g Mandarinky
- 150 g Mandle
- 20 g Cukr vanilka
- 160 g Cukr moučkový
- 100 g Zmrzlina vanilková
- 3 ks Banány
- 4 dl Mléko polotučné
- 4 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
- 4 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 11 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 492 mg
- Vláknina 9786.7 mg
- Vitamín A 9786.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody, broskve a hroznové víno omyjeme. Broskve nakrájíme na malé kousky, větší jahody rozpůlíme. Mandarinky, kiwi a banány oloupeme. Kiwi nakrájíme na malé kousky, mandarinky rozdělíme na měsíčky a banány nakrájíme na kolečka, které ještě rozkrojíme na poloviny. Připravené ovoce dáme do misky a promícháme.
-
2
Mandle oloupeme a opražíme na suché pánvičce.
-
3
Na čokoládovou omáčku si v kastrůlku smícháme vodu s mlékem, přisypeme kakao, vanilkový a moučkový cukr. Nakonec přidáme vanilkový práškový pudink. Všechny suroviny dobře promícháme. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme čokoládovou omáčku.
-
4
Nakrájené ovoce rozdělíme do pohárů. Na ovoce položíme tři kopečky zmrzliny, přelijeme větším množstvím čokoládové omáčky. Poháry ještě ozdobíme praženými mandlemi a hotové poháry podáváme.