Salát s krevetami a růžovým grapefruitem
Suroviny
- 450 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.25 kávová lžička Tabasco
- 2 kávová lžička Estragon
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Grapefruity
- 2 ks Salát římský
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 6 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 25 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 119.8 mg
- Draslík 801.6 mg
- Vláknina 16243.5 mg
- Vitamín A 16243.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 129.3 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouháme lžičku grapefruitové kůry, grapefruity oloupeme a rozdělíme na dílky. Z dílků ostrým nožem oloupeme blanitý obal a dužinu odložíme. Opraný římský salát natrháme na kousky, nasekáme estragon, ukrojíme 4 plátky z citronu a umeleme pepř.
-
2
Na dresink v misce smícháme majonézu s kečupem a zakysanou smetanou, přidáme bílý vinný ocet, pár kapek tabasca, worcesterskou omáčku, nastrouhanou grapefruitovou kůru a nasekaný estragon. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Servírovací misky vyložíme natrhaným salátem, oloupeme, omyjeme a osušíme vařené krevety, smícháme je s grapefruitovou dužinou a směs rozdělíme na jednotlivé misky, povrch zalijeme dresinkem.
-
4
Koktejl servírujeme poprášený paprikou a ozdobený kolečkem citronu.