Salát s krevetami a růžovým grapefruitem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 2 kávová lžička Estragon
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Grapefruity
  • 2 ks Salát římský
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 6 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 119.8 mg
  • Draslík 801.6 mg
  • Vláknina 16243.5 mg
  • Vitamín A 16243.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 129.3 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme lžičku grapefruitové kůry, grapefruity oloupeme a rozdělíme na dílky. Z dílků ostrým nožem oloupeme blanitý obal a dužinu odložíme. Opraný římský salát natrháme na kousky, nasekáme estragon, ukrojíme 4 plátky z citronu a umeleme pepř.

  • 2

    Na dresink v misce smícháme majonézu s kečupem a zakysanou smetanou, přidáme bílý vinný ocet, pár kapek tabasca, worcesterskou omáčku, nastrouhanou grapefruitovou kůru a nasekaný estragon. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Servírovací misky vyložíme natrhaným salátem, oloupeme, omyjeme a osušíme vařené krevety, smícháme je s grapefruitovou dužinou a směs rozdělíme na jednotlivé misky, povrch zalijeme dresinkem.

  • 4

    Koktejl servírujeme poprášený paprikou a ozdobený kolečkem citronu.

Komentáře k receptu