Špízy s párky a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 59 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 181.4 mg
- Vláknina 3762.1 mg
- Vitamín A 3762.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Párky nakoso nakrájíme na špalíky dlouhé 3 cm a na koncích nařízneme. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na čtvrtky a zakapeme citronovou šťávou. Feferonky nakrájíme na kousky. Grilovací směs připravíme smícháním oleje, citronové šťávy, hořčice, soli a pepře.
-
2
Jehly potřeme olejem a střídavě na ně napichujeme párky a jablka, která jsme ještě příčně překrojili, a feferonky. Hotové špízy potřeme připravenou směsí a na roštu 10 minut grilujeme za občasného obracení.