Grilované krůtí steaky
Suroviny
- 220 g Jogurt bílý
- 700 g Krůtí prsa
- 300 g Červená řepa sterilovaná
- 50 ml Olej olivový
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 34 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 120.9 mg
- Draslík 695.6 mg
- Vláknina 4221.4 mg
- Vitamín A 4221.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krůtích prsou nakrájíme 8 steaků, ty opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Marinádu připravíme smícháním citronové šťávy, nastrouhané citronové kůry, oleje, soli, pepře a koriandru. Marinádou potřeme steaky, vložíme do mísy a pod fólií necháme marinovat alespoň 4 hodiny.
-
2
V mezičase připravíme omáčku z naložené červené řepy. Řepu slijeme, necháme okapat a s octem, solí a mletým hřebíčkem rozmixujeme. K řepě přimícháme jogurt.
-
3
Marinované steaky položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, a z každé strany grilujeme asi 5 minut. Steaky podáváme s omáčkou z řepy.