Knedle z bramborového těsta s povidly, tvarohem a perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1005 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 41 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 170.7 mg
- Draslík 547.9 mg
- Vláknina 10170 mg
- Vitamín A 10170 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přisypeme k nim hrubou mouku, máslo, sůl a vejce. Těsto dobře zpracujeme a dáme na pomoučený vál. Znovu ho dobře propracujeme, podle potřeby můžeme přidat trošku mouky. Těsto se nesmí lepit. Vyválíme z něj placku silnou asi 6 mm. Nakrájíme čtverce velké asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverečku dáme lžičku švestkových povidel. Každý čtvereček zabalíme a utvoříme z nich kulaté knedlíky.
-
2
V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody, promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je asi 8-10 minut.
-
3
Uvařené knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme tvarohem, práškovým cukrem, nastrouhaným perníkem a každou porci polijeme rozpuštěným máslem (120 g).