Basilejský třešňový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 19 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 156.8 mg
- Draslík 287.7 mg
- Vláknina 4340.8 mg
- Vitamín A 4340.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1118.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 115.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme teplým mlékem. Když je nasáklá rozšťoucháme ji najemno a smícháme s nasekanými mandlemi. Cukr s máslem utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky, potom mouku a nakonec rozmačkanou veku. Přidáme polovinu rozdrcených piškotů, skořici, kypřicí prášek a třešně a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme zbytkem nadrcených piškotů. Vlijeme těsto, uhladíme a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 45 minut.