Basilejský třešňový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Piškoty dětské kulaté
  • 800 g Třešně
  • 500 g Veka
  • 5 g Skořice mletá
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Cukr moučkový
  • 20 ml Olej sezamový
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 156.8 mg
  • Draslík 287.7 mg
  • Vláknina 4340.8 mg
  • Vitamín A 4340.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1118.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 115.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme teplým mlékem. Když je nasáklá rozšťoucháme ji najemno a smícháme s nasekanými mandlemi. Cukr s máslem utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky, potom mouku a nakonec rozmačkanou veku. Přidáme polovinu rozdrcených piškotů, skořici, kypřicí prášek a třešně a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme zbytkem nadrcených piškotů. Vlijeme těsto, uhladíme a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Komentáře k receptu