Dušené hrušky se zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 30 g Citronová kůra
  • 400 g Zmrzlina vanilková
  • 30 g Skořice celá
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 250 ml Víno bílé
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Hřebíček
  • 4 ks Hrušky
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 310.4 mg
  • Vláknina 15881 mg
  • Vitamín A 15881 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s citronovou šťávou. V hrnci svaříme víno s cukrem, hřebíčky, citronovou kůrou a skořicí. Po 10 minutách vložíme do vína hrušky a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut.

  • 2

    Udušené hrušky vyjmeme a necháme okapat.

  • 3

    Hrušky podáváme nakrájené do vějíře, zasypané strouhanou čokoládou, s porcí vanilkové zmrzliny.

Komentáře k receptu