Dušené hrušky se zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 12 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 29.3 mg
- Draslík 310.4 mg
- Vláknina 15881 mg
- Vitamín A 15881 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a vložíme do vody s citronovou šťávou. V hrnci svaříme víno s cukrem, hřebíčky, citronovou kůrou a skořicí. Po 10 minutách vložíme do vína hrušky a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut.
-
2
Udušené hrušky vyjmeme a necháme okapat.
-
3
Hrušky podáváme nakrájené do vějíře, zasypané strouhanou čokoládou, s porcí vanilkové zmrzliny.