Moravské špetrnky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Švestky sušené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Rohlíky celozrnné
  • 24 plátek Anglická slanina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 237.9 mg
  • Vláknina 14632 mg
  • Vitamín A 14632 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na kolečka. Sušené švestky (24 ks) zabalíme do tenkého plátku slaniny a položíme na kolečka z rohlíku.

  • 2

    Připravené „špetrnky“ rozložíme na plech a zapečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů.

  • 3

    Před podáváním je lehce posypeme mletou sladkou paprikou.

Komentáře k receptu