Jahodové řezy s jogurtovým krémem
Suroviny
- 300 g Jahody zahradní
- 20 g Cukr vanilka
- 250 g Mouka bezlepková
- 37 g Pudinkový prášek - jahodový
- 20 g Ztužovač šlehačky
- 250 g Cukr krystal
- 250 ml Jogurt bílý
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Voda pitná
- 100 ml Sirup Monin - jahodový
- 0.2 kávová lžička Soda jedlá
- 4 ks Vejce slepičí
- 10 polévková lžíce Voda pitná
- 10 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 882 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 37 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 126 g
- Cholesterol 265.7 mg
- Draslík 240.2 mg
- Vláknina 2400 mg
- Vitamín A 2400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Korpus: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Žloutky s cukrem vymícháme do pěny a do této směsi vmícháme olej a vodu.
-
2
Potom do žloutkového roztoku vmícháme bezlepkovou mouku se sodou. Nakonec do těsta opatrně vmícháme bílkový sníh. Těsto pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Upečený a vychladlý piškot prořízneme a promažeme jogurtovým krémem. Potom promazaný piškot vložíme do hlubokého pekáče, poklademe ho rozkrájenými jahodami a zalijeme ho připravenou želatinou. Hotový piškot necháme v lednici ztuhnout a servírujeme jako moučník, nebo jako svačinu dětem.
-
4
Krém: Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky dotuha a nakonec vmícháme do krému jogurt. Krémem promažeme piškot.
-
5
Pudinková poleva: Ve 100 ml vody rozmícháme jahodový pudink dohladka. Ve vodní lázni zahřejeme jahodový sirup se zbytkem vody a v tomto roztoku rozmícháme dohladka
-
6
jahodový pudink, rozmíchaný ve vodě. Po důkladném promíchání a prohřátí polijeme hotový promazaný piškot s kousky jahod v hlubším pekáči a necháme pudinkovou polevu ztuhnout. Po zatuhnutí piškot nakrájíme na kostky a podáváme jako pohoštění, nebo svačinu dětem.