Studený hruškový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 0 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 133.2 mg
- Vláknina 9854.3 mg
- Vitamín A 9854.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vodou přidáme citrónovou šťávu, vanilkový cukr, přisypeme skořici, vložíme hřebíček a nakonec med. Vše dobře zamícháme a na silném ohni přivedeme k varu. Do vroucí vody dáme oloupané hrušky a povaříme je přibližně 10 minut z obou stran. Měkké hrušky vybereme ze sirupu a necháme je vychladnout a okapat.
-
2
Sirup, ve kterém se vařily hrušky, přivedeme opět k varu a vyvaříme asi na půlku. Necháme trochu vychladit a vmícháme do sirupu ovocnou želatinu. Důkladně promícháme, aby nezůstaly hrudky, ale hladká hmota.
-
3
Uvařené hrušky nakrájíme na širší plátky. Naskládáme je na dno skleněných dezertních sklenek, zalijeme připraveným želé, potom zase plátky hrušek. Hotové poháry dáme do lednice vychladit a ztuhnout.
-
4
Těsně před servírováním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.