Studený hruškový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Skořice mletá
  • 40 g Cukr vanilka
  • 400 g Želatina
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Hřebíček
  • 4 ks Hrušky
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana ke šlehání 30%
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 133.2 mg
  • Vláknina 9854.3 mg
  • Vitamín A 9854.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vodou přidáme citrónovou šťávu, vanilkový cukr, přisypeme skořici, vložíme hřebíček a nakonec med. Vše dobře zamícháme a na silném ohni přivedeme k varu. Do vroucí vody dáme oloupané hrušky a povaříme je přibližně 10 minut z obou stran. Měkké hrušky vybereme ze sirupu a necháme je vychladnout a okapat.

  • 2

    Sirup, ve kterém se vařily hrušky, přivedeme opět k varu a vyvaříme asi na půlku. Necháme trochu vychladit a vmícháme do sirupu ovocnou želatinu. Důkladně promícháme, aby nezůstaly hrudky, ale hladká hmota.

  • 3

    Uvařené hrušky nakrájíme na širší plátky. Naskládáme je na dno skleněných dezertních sklenek, zalijeme připraveným želé, potom zase plátky hrušek. Hotové poháry dáme do lednice vychladit a ztuhnout.

  • 4

    Těsně před servírováním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu