Ovoce v cukrovém sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 139 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 235.5 mg
- Vláknina 13800 mg
- Vitamín A 13800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovoce pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak ho v lednici necháme vychladit.
-
2
V hrnci svaříme cukr s vodou a cukerný sirup necháme mírně vychladnout. Ovoce v sirupu postupně namáčíme a namočené ještě obalíme v moučkovém cukru. Když cukr na ovoci ztuhne, znovu ho namočíme v sirupu a ještě jednou obalíme v cukru.