Broskev plněná kuřecím salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř bílý
  • 200 g Salát ledový
  • 50 g Rajčata
  • 2.57 ml Olej olivový
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 4 ks Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 734.1 mg
  • Vláknina 7659.5 mg
  • Vitamín A 7659.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na slabé plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran dozlatova. Čtyři plátky zabalíme do alobalu a uchováme v teple, zbytek nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Broskve rozpůlíme a vyjmeme pecku, dužninu částečně vydlabeme a přidáme do mísy spolu s jemně nasekaným ledovým salátem. Osolíme, opeříme, vmícháme zakysanou smetanu a vzniklou směsí naplníme misky z broskví. Na vršky položíme plátek kuřecího masa, ozdobíme kolečkem rajčete a snítkou petrželky. Podáváme na listu ledového salátu.

Komentáře k receptu