Indické smažené kolokázie
Suroviny
- 14 ml Olej rostlinný
- 50 ml Pšeničná krupice
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Mango
- 1 kávová lžička Libeček
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.5 kg Kolokázie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 6 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 805.7 mg
- Vláknina 4605.4 mg
- Vitamín A 4605.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrnec naplníme vodou, vložíme do něj kolokázii a uvedeme k varu. Následně ji vyjmeme z hrnce, oloupeme a rozkrojíme napůl. Celou kolokázii následně propícháme párátky, přidáme špetku soli a pokapeme citronovou šťávou. Kolokázii odložíme na 20 minut bokem.
-
2
V míse smícháme směs krupice, chilli, černého pepře, mletého manga, libečku, soli a mouky. Celou kořeněnou směs důkladně promícháme a povařené a nakrájené kolokázie obalíme.
-
3
Na pánvi rozpálíme olej a kolokázie na něm osmažíme, dokud nezezlátnou. Hotové umístíme na mísu a ozdobíme listy hlávkového salátu. Podáváme horké.