Kompotované třešně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 1 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 366 mg
- Vláknina 5500 mg
- Vitamín A 5500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4194 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale pevnější třešně. Přebereme je, otrháme stopky, na sítu důkladně omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme ovoce.
-
2
Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Jakmile vychladnou, vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.