Krupicový moučník s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1001 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 43 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 315.3 mg
- Draslík 128 mg
- Vláknina 4000 mg
- Vitamín A 4000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozmícháme mléko, vajíčka a sůl, přimícháme krupici a necháme ji 30 minut nabobtnat.
-
2
V zapékací míse rozehřejeme máslo, nalijeme na něj krupicovou směs a pečeme v středně vyhřáté troubě. Když je těsto zespodu upečené, rozkrájíme ho, jednotlivé díly obrátíme a dopečeme.
-
3
Upečený moučník pocukrujeme a podáváme s borůvkovým kompotem.