Krupicový moučník s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 400 g Krupice dětská
  • 50 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Kompot borůvkový
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1001 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 315.3 mg
  • Draslík 128 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozmícháme mléko, vajíčka a sůl, přimícháme krupici a necháme ji 30 minut nabobtnat.

  • 2

    V zapékací míse rozehřejeme máslo, nalijeme na něj krupicovou směs a pečeme v středně vyhřáté troubě. Když je těsto zespodu upečené, rozkrájíme ho, jednotlivé díly obrátíme a dopečeme.

  • 3

    Upečený moučník pocukrujeme a podáváme s borůvkovým kompotem.

Komentáře k receptu