Tagliatelle ze sépií s mandlemi a melounem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 952 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 14 g
- Sodík 3799 mg
- Bílkoviny 168 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 1120 mg
- Draslík 4076 mg
- Vláknina 4850.8 mg
- Vitamín A 4850.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 969.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve očistíme sépie, chapadla nakrájíme nadrobno, těla na tenké proužky a vše důkladně propláchneme studenou vodou.
-
2
V hrnci přivedeme k varu 2litry vody s plátkem citronu a svazkem pažitky a majoránky. Po cca 5minutách odstavíme a nasypeme sépie. Po minutě slijeme, sépie přemístíme do mísy a ochutíme solí, pepřem a olejem.
-
3
Meloun rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší čtverečky. Přidáme k vychladlým sépiím, posypeme mandlovými lupínky, najemno nasekanou petrželkou a dle chuti přidáme sůl a pepř.
-
4
Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme cca 10min rozležet v chladu a podáváme.