Kalamáry z kambodžské kuchyně
Suroviny
- 20 g Zázvor mletý
- 300 g Kalamáry
- 30 ml Mléko polotučné
- 30 ml Omáčka sójová
- 30 ml Olej sezamový
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 0.6 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 25 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 175.5 mg
- Draslík 319.2 mg
- Vláknina 4322.5 mg
- Vitamín A 4322.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vsypeme škrob, mléko, sůl. Všechny suroviny dobře promícháme. Kalamáry nakrájíme na kousky, obalíme v těstíčku a zatím necháme stranou.
-
2
Česnek i cibuli oloupeme, spolu s chilli papričkou nakrájíme na kousky, které dáme do mixéru. Přidáme zázvor, kari pastu a rozmixujeme. Přimícháme sezamový olej, sójovou omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, hořčici. Podle chuti osolíme, ještě jednou promixujeme, hotovou omáčku dáme na 30 minut do lednice.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, obalené kalamáry zprudka osmahneme, poté je rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme teplou omáčku a jídlo podáváme.