Malinový dezert Coppa al mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Maliny
  • 120 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 750 g Mascarpone
  • 50 ml Voda pitná
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 155.4 mg
  • Draslík 106.6 mg
  • Vláknina 4300 mg
  • Vitamín A 4300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé maliny vložíme do hrnku, posypeme je 1/3 cukru krupice, přilijeme vodu a uvedeme do varu. Na mírném ohni pak maliny vaříme 5 minut, přecedíme je přes jemný cedník a šťávu necháme vychladit. Použijeme-li na šťávu maliny mražené, nepřidáváme do nich žádnou vodu.

  • 2

    Vejce rozklepneme a do dvou misek oddělíme žloutky od bílků. Do každé součásti přidáme 1/3 cukru krupice, žloutky s cukrem vyšleháme na krém, z bílků s cukrem ušleháme tuhý sníh.

  • 3

    Do našlehaných žloutků postupně vmícháváme sýr mascarpone tak, aby vznikl hustý krém bez hrudek, do něj pak opatrně přimícháme bílkový sníh. Spolu vymícháme do hladkého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, aby se krém dobře spojil.

  • 4

    Cukrářské piškoty namočíme v malinové šťávě a vyskládáme je na dno formy, na ně rovnoměrně rozetřeme připravený krém a dezert dáme do chladničky na 2 hodiny vychladit.

  • 5

    Vychlazený dezert ještě před rozkrájením na porce posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.

Komentáře k receptu