Kvašené víno ze sušených švestek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Kulturní kvasinky
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Švestky sušené
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1596 kcal
  • Sacharidy 418 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 418 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1895.5 mg
  • Vláknina 46747.5 mg
  • Vitamín A 46747.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky propláchneme důkladně vlažnou vodou a nasypeme do 5litrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme částečně vychladnout a přidáme kvasinky. Přelijeme ke švestkám.

  • 2

    Vložíme hřebíček a skořici, sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek. Odložíme na teplé místo a necháme kvasit cca 6 týdnů. Poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Přisypeme cukr, na 1 l vína 100 g cukru. Necháme stát, dokud se víno nevyčistí. Rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu