Kvašené víno ze sušených švestek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1596 kcal
- Sacharidy 418 g
- Tuky 1 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 418 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1895.5 mg
- Vláknina 46747.5 mg
- Vitamín A 46747.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky propláchneme důkladně vlažnou vodou a nasypeme do 5litrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme částečně vychladnout a přidáme kvasinky. Přelijeme ke švestkám.
-
2
Vložíme hřebíček a skořici, sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek. Odložíme na teplé místo a necháme kvasit cca 6 týdnů. Poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Přisypeme cukr, na 1 l vína 100 g cukru. Necháme stát, dokud se víno nevyčistí. Rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.