Smažený candát s borůvkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Candát obecný
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2.5 dl Borůvky
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 102.4 mg
  • Vláknina 6166.3 mg
  • Vitamín A 6166.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní mléko a při stálém míchání svaříme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.

  • 3

    V misce smícháme zbylou mouku, papriku a pepř.

  • 4

    Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby na něm z obou stran osmažíme.

  • 5

    Usmaženou rybu rozdělíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu