Smažený candát s borůvkovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Candát obecný
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2.5 dl Borůvky
- 3 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 102.4 mg
- Vláknina 6166.3 mg
- Vitamín A 6166.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
-
2
V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní mléko a při stálém míchání svaříme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
-
3
V misce smícháme zbylou mouku, papriku a pepř.
-
4
Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby na něm z obou stran osmažíme.
-
5
Usmaženou rybu rozdělíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.