Trhanec z brambor s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 31 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 222.6 mg
- Draslík 893.7 mg
- Vláknina 17075 mg
- Vitamín A 17075 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky z kompotu slijeme a necháme v cedníku okapat.
-
2
Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, horké oloupeme, nakrájíme a propasírujeme na kaši. Do vychladlých propasírovaných brambor přimícháme žloutky, podle chuti směs osolíme a pak přidáváme mouku, až vzniknou hrudky.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, těsto na něj rozprostřeme a vařečkou nebo vidličkou ho roztrháme na kousky, které po obou stranách opečeme.
-
4
Trhanec podáváme teplý s borůvkami.